Musea in Amsterdam

Amsterdam staat over de gehele wereld bekent als de stad waar je het gemakkelijkst met drugs en prostitutie in aanraking kunt komen. Vanaf nu kun je midden op de wallen in Amsterdam een prostitutiemuseum vinden, dit is het eerste prostitutiemuseum van het land. In het prostitutiemuseum kun met de naam Red Light Secrets , Museum of Prostitution kun je als bezoeker zien hoe een peeskamertje er van binnen uitziet. Nu kun je ook zelf achter het raam gaan staan en kijken hoe de wallen er vanachter het raam uitzien.

Ook werd bekend gemaakt dat je hier het verhaal te horen krijgt over de roemruchte hoerenbuurt vanuit de gedachten van een prostituee. In het museum kun je als bezoeker een kijkje nemen in een wereld die normaal gesproken voor de meeste mensen verborgen blijft. Wat je in dit museum ook te zien krijgt als bezoeker is een aantal films over wat de dames van lichte zege allemaal mee maakten. Volgens de initiatiefnemer de Wind zie je als bezoeker van de Wallen in de meeste gevallen alleen de schaars geklede vrouwen achter het raam. Ga je nu naar het museum dan wordt het verhaal verteld wat erachter zit, zonder een oordeel te geven, en zonder sensatie. Je hebt bij het museum ook nog een educatief centrum waar je met jongeren terecht kunt, je krijgt hier dan informatie over prostituee en loverboys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>